domingo, 2 de junio de 2013

Una noia NORMAL s'ofereix de cangur. Treballem amb recursos TIC!

L'entrada que duré a terme avui serà completament diferent. Fins ara solia dedicar a cada entrada l'explicació d'un llibre concret i, posteriorment, podia incloure material didàctic elaborat per a mi o altres professors que ajudessin a comprendre l'obra en qüestió. Doncs, avui el que he decidit fer és, a part d'explicar l'argument del llibre esmentat, incloure alguns dels projectes educatius que han creat els meus alumnes de 1r d'Eso de l'escola Adela de Trenquelleón. Aquesta obra va ser l'escollida per llegir durant el 3r trimestre a 1r d'Eso a aquesta escola on actualment realitzo una substitució.

Per començar, cal dir que Una noia normal s'ofereix de cangur és el primer llibre de la col·lecció Una noia normal escrita per Anna Manso. Aquesta saga té com a protagonista la Ru, una noia de 13 anys que viu amb els seus pares i els seus dos germans Rubèn i Raül. La Ru està molt farta de la seva família, creu que és ridícula perquè el nom de cada membre comença per la lletra R. La noia té ganes de marxar de casa i anar-se'n als Estats Units a complir el seu somni: comprar un ranxo i criar cavalls; però per assolir-lo li cal treballar i estalviar diners, així que comença treballant de cangur d'unes bessones diabòliques que li faran la vida impossible. Sort que té les seves amigues, la Nàdia i la Xeila, que la recolzaran sempre. 

Aquest llibre és realista, ja que reflecteix les vivències, problemes i somnis que poden tenir tres noies adolescents. Algunes escenes contenen tocs d'humor per fer més amena la lectura, sobretot quan es relaten les trapelleries de les bessones o quan el Raül li llança una pizza al cap del seu germà Rubèn. Cal tenir en compte que aquest llibre va ser finalista del 16è premi de Literatura "Protagonista jove".

Quan l'alumnat va acabar de llegir el llibre, vaig proposar un treball creatiu, voluntari, per pujar nota de la matèria. Aquest treball consistia a crear, mitjançant un dels recursos TIC del blog (el que preferissin) un projecte sobre l'escena o capítol que més els hagués motivat. De seguida, molts d'ells s'hi van engrescar i aquests són alguns dels resultats finals! Espero que us agradi!

Jaume C. 1r B. Trailer d'Una noia normal s'ofereix de cangur!Aliena L. 1r B. La Ru i les bessones al cinema
 

Guillem M. 1r Eso B. Presentació personatges + Capítol 1 i 2 


Jesús M. i Dante F. 1r ESO B.
 

Rebeca G, Aida A i Marta C. i Marina. 1r ESO B. Ru i Xeila.Paula A. 1r ESO B. 
 

Mariona S. 1r ESO B. Presentació personatges 
Àlex C. 1r Eso B.

Carolina G, Carla R, Judit. 1r Eso ANo hay comentarios:

Publicar un comentario