dissabte, 1 de març del 2014

Xats d'Andreu Martin

Després de passar força mesos sense escriure cap entrada, he decidit fer-ne una sobre el llibre de Xats d'Andreu Martín. Aquesta novel·la és una bona lectura per fer a la secundària, de fet, nosaltres l'hem llegida al curs de 3r d'ESO i ha agradat molt.

L'obra mostra els perills que pot portar internet i els xats si no se'n té un bon ús des de bon començament. La protagonista de la història és l'Eva, una noia que va a l'institut i sofreix bullying per part de les noies populars de la classe, les Taurones. A casa, la comunicació entre ella i els seus pares és nul·la, no els saluda, no parla amb ells, ni tampoc fa els deures.

En veure's marginada i sola a l'escola, l'Eva es refugia en el xat. Allà coneix en Supermask, un misteriós home que l'anima, parla amb ella tots els dies i sembla que l'entén, així que cada dia li agafa més confiança i li explica tots els seus temors. Però... realment qui s'amagarà darrere del sobrenom de Supermask? Es pot arribar a confiar en una persona que no has vist mai?

La novel·la, a part de tractar la temàtica del bullying, se centra amb la pederàstia, tot i que també sorgeixen altres temes com són els problemes entre pares i fills, sobretot en l'adolescència, i la homosexualitat.

A continuació, us adjunto una proposta per treballar el llibre de Xats entre l'alumnat.

Treball del llibre Xats

           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada