martes, 30 de diciembre de 2014

Hem nedat a l'estany amb lluna plena de Raimon Esplugafreda

Hem nedat a l'estany amb lluna plena és una novel·la de Raimon Esplugafreda, pseudònim literari de Jesús Bonals, un escriptor nascut a Balsareny l'any 1943. Aquesta obra la va escriure pensant en els seus alumnes, ja que durant un temps va ser professor de secundària. Va tenir un gran èxit, ja que se'n van fer 50 edicions. Per Raimon Esplugafreda és el seu millor llibre.

El protagonista de la història, en Raimon un noi de 18 anys, marxa amb un amic d'excursió als Pirineus, allà coneix la Miquèla, una noia occitana, el seu germà Bernard i el George. L'endemà s'assabenten que la mare de Déu d'Avellanui ha estat robada i en Raimon i la Miquèla sospiten del seu germà i el George. Els dos amics emprendran una recerca a contrarellotge per recuperar la mare de Déu romànica, però durant la recerca descobriran una comunitat secreta aïllada entre muntanyes, Dòsia, un indret en què els seus extravagants habitants viuen regits per unes lleis molt estrictes i peculiars. En aquest paradís és permès entrar-hi, però no se'n pot sortir mai un cop s'ha traspassat.

Aquesta obra a part de tractar temes interessants per als adolescents com la força de l'amistat, el primer amor, els valors i el regiment de la societat, permet prendre consciència de dues llengües minoritàries com són el català i l'occità a través dels seus personatges principals en Raimon i la Miquèla.
 
En aquest vídeo, l'autor parla del llibre Hem nedat a l'estany amb lluna plena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario