diumenge, 21 de desembre del 2014

L'enigma de Stromboli, una aventura a una illa italiana

Després de mesos sense publicar cap ressenya, he decidit parlar-vos d'un llibre que vaig llegir aquest any que em va captivar. Aquesta obra es titula L'Enigma de Stromboli i la va escriure Jordi Cortés, el qual va guanyar el Premi Columna Jove 2009. Aquest autor combina l'activitat literària amb la seva tasca com a director i professor d'un centre escolar de Barcelona.

L'enigma de Stromboli és una novel·la alterna moments històrics diferents. D'una banda, s'explica la història d'en Lui, un jove de 18 anys, que viu amb els seus avis materns. Un dia, en Lui rep una carta de la seva àvia paterna, en la qual li fa saber que el seu pare, que creia mort, està viu. A partir d'aleshores, en Lui emprendrà un viatge a l'illa italiana de Stromboli per conèixer el seu pare; en aquesta illa descobrirà també l'amor de la Renata. D'altra banda, s'exposa una història paral·lela d'una família de dones que alberga un gran secret des de fa generacions. A mesura que les històries vagin avançant, s'uniran en un punt clau en què en Lui tindrà a les seves mans un dels grans secrets de la humanitat.

Aquest llibre l'han llegit els meus alumnes de 3r d'ESO enguany. Després de llegir-lo vam contactar amb l'autor i ens va venir a fer una xerrada, en la qual ens va exposar com es va inspirar per escriure aquest relat. Els alumnes el van voler obsequiar amb uns còmics que van realitzar d'algun dels capítols del llibre. 

A continuació, us adjunto la pauta de treball per a la lectura del llibre que hem estat treballant a lasse; així com, alguns dels còmics realitzats per l'alumnat.


Còmic Xavi Castelló i Carlos Martín:


Còmic David Garcia:



Còmic Ana Martín:



Còmic Oriol Marín i Gemma San Andrés:




Èric Montero:


Laura Carbonneau:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada