dissabte, 27 de desembre del 2014

Com una moto d'Ignasi Gaya

Aquests dies de Nadal m'ha arribat un llibre juvenil a les mans que he decidit llegir, ja que el títol m'inspirava bones vibracions per fer-lo llegir algun any al meu alumnat de secundària i us puc ben assegurar que l'instint no em va pas fallar. 

Aquest llibre es titula Com una moto i el va escriure Ignasi Gaya, un periodista dels Serveis Informatius de TV3 i que, anteriorment, havia redactat força articles del món del motor a diversos mitjans.

En aquesta novel·la juvenil se'ns presenta com a protagonista l'Àlex Elizalde, un jove de 17 anys de bona família, amant de les motos. La seva rutina es basa a anar a l'escola a fer-se el fatxenda i destrossar les classes dels diferents professors amb comentaris grollers. Amb un afany de fer-se veure i destacar davant de tothom, s'ajunta amb una colla problemàtica de l'escola, els "mafiosos" que a les nits es dediquen a robar motos per després vendre-les i guanyar diners. Tot i que en un inici a l'Álex aquest estil de vida li sembla increïble i motivadora, poc a poc anirà esbrinant que el risc pot portar conseqüències terribles i encara més quan coneix l'Eulàlia, una noia que li ha robat el cor.

Aquest llibre permet reflexionar sobre temes diversos: ser un mateix, la presa de decisions, l'adolescència, l'amistat, l'amor... Temes imprescindibles per treballar a la secundària i per constatar que tothom a la vida podem cometre errors, però hem de saber-los rectificar a temps i continuar el nostre camí. Per acabar, vull escriure una cita metafòrica que al llarg de l'obra apareix en diverses ocasions: 

Les persones som com miralls, saps? Tothom reflecteix la impressió 
que ens causen els altres

Guia de lectura: Com una moto   Extret de Pallars Lector

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada